Welkom!
 
Wij, Jan en Mariet Muskens, zijn de trotse eigenaren van De Schaapskooi in Drunen. Waar het ooit begonnen is als een familieboerderij en schapenhouderij is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een volledige groepsaccommodatie en boerderijcamping met vakantieappartementen.

 
 

Hoe is De Schaapskooi ontstaan?

Zowel mijn man Jan als ik komen uit een boerengezin en hebben het boerderijleven met de paplepel ingegoten gekregen. In mijn jeugdjaren heb ik vaak op het bedrijf van mijn ouders geholpen en op zondag gingen we met de familie wandelen in de Drunense Duinen, die in onze achtertuin liggen. De combinatie van het boerenleven en de mooie natuurlijke omgeving hebben mij altijd getrokken.

Rond het pensioen van mijn ouders hebben Jan en ik het bedrijf van hen overgenomen. Ik ben gestopt met mijn vaste baan en we zijn de boerderijcamping bij De Schaapskooi begonnen. De combinatie van kinderen en een bedrijf aan huis was namelijk ideaal. Later hebben we ons bedrijf uitgebreid met een mooie groepsaccommodatie en vakantieappartementen. Ons gezin bestaat inmiddels uit 6 personen.
 
Tegenwoordig zijn de kinderen uit huis en runnen Jan en ik samen het bedrijf, nog steeds met plezier. Hierbij laat Jan de zakelijke kant vooral aan mij over, maar is hij een bekend gezicht voor onze gasten.
 
 

Onze dieren

Naast de verblijfsrecreatieve mogelijkheden die wij bij De Schaapskooi bieden, is het ook nog steeds een schapenhouderij. In de lammertijd verblijven onze schapen op stal en mogen onze bezoekers de schapen onder begeleiding bekijken. De rest van het jaar grazen ze rond ons bedrijf op de weilanden. In het voorjaar worden er veel lammetjes geboren en houden we altijd een lammetjesdag. Daarnaast worden de schapen eens per jaar geschoren, en ook daarbij mag iedereen komen kijken.
 
Naast schapen hebben wij ook een Border Collie genaamd Molly en een aantal kippen en konijnen. Molly helpt Jan mee de schapen te verzamelen of van de ene naar de andere wei te drijven.
 
 

Mee met de natuur

Als je een boerderij runt, heb je geen andere keus dan mee te bewegen met het weer in plaats van erover te mopperen. Je kunt immers alleen hooien als de zon schijnt, en als het gaat regenen is er niets gezelligers dan een gezelschapsspelletje aan de keukentafel. Alle natuurverschijnselen hebben zo hun functie en hun charme. En wij hopen dat onze gasten dat ook kunnen waarderen.

Tot bij De Schaapskooi!