Om te genieten van deze route hoeft u zeker geen pelgrim te zijn. Het Pelgrimspad is een populaire lange-afstand-wandelpad (LAW) dat bestaat uit twee delen. De route van deel 1 loopt van Amsterdam naar 's Hertogenbosch en heeft een totale lengte van 199 kilometer. Tijdens deze route kom je langs grote steden, maar krijg je ook de kans om te genieten van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Bijvoorbeeld tijdens de oversteek van de Loonse en Drunense duinen!

​Als u het Pelgrimspad bewandelt en u wilt in de buurt overnachten, dan is de Schaapskooi de uitgelezen plek. De Schaapskooi ligt aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen waardoor u snel van het pelgrimspad bij uw slaapplaats bent en andersom. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom om wat langer te blijven, mocht u besluiten om het Nationaal Park wat langer te bezoeken. Het Nationale Park is namelijk ruim 3.500 hectare groot. U kunt hier dus eindeloos door het zand struinen en zelf verdwalen als u even niet oplet.

​U kunt bij de Schaapskooi op verschillende manieren verblijven, het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat! Zo kunt u dicht bij de natuur blijven door te kamperen. Ook kunt u ervoor kiezen om in een van onze appartementen te verblijven. Sinds kort beschikken we ook over twee luxe blokhutten, waar u van alle gemakken bent voorzien.

​We heten u graag welkom bij de Schaapskooi!